Ook interessant:

Nieuws
Wat doet GeschiedenisLeeft
Wie is GeschiedenisLeeft
Het digitale oorlogsmuseum
Oral history (interviews)
Projecten
Demonstratie oude ambachten
Uitbeeldingen
Weblog

Bronnen

GeschiedenisLeeft maakt altijd gebruik van primaire bronnen: originele kleermakershandleidingen, ooggetuigen(verslagen), onderzoek in kostuumdepots en archieven en heeft contacten met tal van specialisten op allerlei gebieden.

Bibliotheek

GeschiedenisLeeft beschikt over een eigen, enorme  bibliotheek met vele duizenden naslagwerken, boeken, films en documentares.
En - even belangrijk - meer dan 40 jaar opgeslagen kennis, ervaring en creativiteit.

GeschiedenisLeeft. Sinds 1986 een naam voor kwaliteit

Ausweisen, liedboekjes, sigarettenpakjes, mouwbanden, de leukste hebbedingetjes: als fervent knutselaar kon ik het echt niet laten om de getuigen van de Tweede Wereldoorlog links te laten liggen. Re-enactors kunnen mijn maaksels uitstekend gebruiken om hun act te vervolmaken.

Zo langzamerhand kan ik een museum vullen met de door mij gemaakte reconstructies. Alleen... geen museum wil ze te toon stellen. Daarom zet ik ze te kijk in mijn eigen virtuele "Nederland in de Tweede wereldoorlog" museum. Voorlopig op een aparte fotosite.  Hieronder alvast enkele nagemaakte sigarettenverpakkingen, uit de tijd dat roken nog niet dodelijk was.

          
 

   


Bel, schrijf of e-mail:

Peter de Haas   -   Post- en bezoekadres: Cantharel 17,  2403 RA Alphen aan den Rijn   -  
Telefoon: 0172-438975   -   Mobiel: 06-33860654   -   E-mail: info@geschiedenisleeft.nl   -  www.geschiedenisleeft.nl    -   INGbank 3770166  t.n.v. Geschiedenisleeft    -   KvK nr. 27323754.